Skøn, svampet kage, som ikke er overvældende sød (midt i den søde juletid 🙂 ) Perfekt til at servere lun efter middagen med en kop kaffe eller te. Også dejlig til frokost næste dag. Og helt mælkefri, hvis man holder en pause fra mejeriprodukterne.
Ingredienser til bunden:
- 4 æg, delt i hvider og blommer
- 60 gr smeltet, let afkølet kokosolie
- 2 tsk yacon sirup
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk kanel
- nip salt
- 1 – 1 1/4 dl kokosmel (fibre) (f.eks. Tropocai). Afhængig af dine ægs størrelse
Ingredienser til toppingen:
- 2,5 dl hele mandler
- 0,5 dl smeltet kokosolie
- 2 spsk yacon sirup
- 1-2 tsk kanel
Fremgangsmåde:
- Opvarm ovnen til 180 gr
- For en brødform med bagepapir
- Pisk æggehviderne stive i en skål og sæt til side
- I en anden skål piskes æggeblommerne, smeltet kokosolie og sirup sammen
- Tilsæt vanilje, bagepulver, kanel og salt
- Sigt kokosmelet (start med 1 dl) i og bland godt rundt. Dejen bliver godt fast
- Tilsæt 1/3 af de piskede æggehvider og rør godt rundt
- Tilsæt resten af de piskede æggehvider og fold dem blidt ind i dejen, men stadig, så æggehviderne er blandet godt ind i dejen
- Hæld blandingen over i brødformen
- Toppingen:
- Hæld mandlerne i en foodprocessor og blend indtil de er grofthakkede. Mandlerne kan hakkes med kniv
- Tilsæt resten af ingredienserne og “puls” på foodprocessoren indtil massen er godt blandet. Kan gøres uden foodprocessor
- Spred blandingen over bunden.
- Bag ca. 20-25 min. eller indtil du kan stikke en tandstik ned i dejen og tage den op igen uden, at noget hænger ved
- Lad kagen køle i 10 min.
- Vend kagen ud på bagerist
- Server lun og nyd 🙂
Lær at lave Mad hos Vibs – eller kom hurtigt i gang med principperne for LCHF kosten – klik her