LCHF kaffe/te kage med mandel- og kaneltop

Skøn, svampet kage, som ikke er overvældende sød (midt i den søde juletid 🙂 ) Perfekt til at servere lun efter middagen med en kop kaffe eller te. Også dejlig til frokost næste dag. Og helt mælkefri, hvis man holder en pause fra mejeriprodukterne.

2015-12-05 11.41.41 Lækker, svampet kaffe-te LCHF kage med mandel- og kaneltop

Ingredienser til bunden:
  • 4 æg, delt i hvider og blommer
  • 60 gr smeltet, let afkølet kokosolie
  • 2 tsk yacon sirup
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk kanel
  • nip salt
  • 1 – 1 1/4 dl kokosmel (fibre) (f.eks. Tropocai). Afhængig af dine ægs størrelse
Ingredienser til toppingen:
  • 2,5 dl hele mandler
  • 0,5 dl smeltet kokosolie
  • 2 spsk yacon sirup
  • 1-2 tsk kanel
Fremgangsmåde:
  • Opvarm ovnen til 180 gr
  • For en brødform med bagepapir
  • Pisk æggehviderne stive i en skål og sæt til side
  • I en anden skål piskes æggeblommerne, smeltet kokosolie og sirup sammen
  • Tilsæt vanilje, bagepulver, kanel og salt
  • Sigt kokosmelet (start med 1 dl)  i og bland godt rundt. Dejen bliver godt fast
  • Tilsæt 1/3 af de piskede æggehvider og rør godt rundt
  • Tilsæt resten af de piskede æggehvider og fold dem blidt ind i dejen, men stadig, så æggehviderne er blandet godt ind i dejen
  • Hæld blandingen over i brødformen
  • Toppingen:
  • Hæld mandlerne i en foodprocessor og blend indtil de er grofthakkede. Mandlerne kan hakkes med kniv
  • Tilsæt resten af ingredienserne og “puls” på foodprocessoren indtil massen er godt blandet. Kan gøres uden foodprocessor
  • Spred blandingen over bunden.
  • Bag ca. 20-25 min. eller indtil du kan stikke en tandstik ned i dejen og tage den op igen uden, at noget hænger ved
  • Lad kagen køle i 10 min.
  • Vend kagen ud på bagerist
  • Server lun og nyd 🙂

Lær at lave Mad hos Vibs – eller kom hurtigt i gang med principperne for LCHF kosten – klik her

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *