LCHF kokos-chokolade trøfler med hhv kokosflager og lakrids

Fødselsdag, julefrokoster, hyggelig Jul og Nytår ligger forude! Jeg holder ferie fra bloggen, da jeg også har lidt arbejdsmæssige udfordringer. Men skriv her på MadMedVibsBloggen eller mail til mig, hvis du har nogle former for spørgsmål og/ellerkommentarer 🙂

Tid til chokoladetrøfler er der dog blevet (serveret til kaffen til fødselsdagsmiddagen). Ingen mælkeprodukter, kun kokos: Se endvidere TIP – også til udnyttelse af resterne.

2015-12-14 10.41.47 Kokoschokolade trøfler rullet i hhv kokos og lakrids

Ingredienser – som selvfølgelig kan forøges efter behov og antal gæster:
  • 150 gr mørk chokolade. (Jeg ofrede i dagens anledning den noget dyrere 70% fra det schweiziske mærke Lindt)
  • 1/2 spsk blød kokosolie. (Tag olien ud i lidt god tid fra køleskabet)
  • 120 ml god, fed kokosmælk, (jeg købte den ekstra creamy af slagsen fra Santa Maria)
  • 1-2 stænger vanilje
  • 1 lille håndfuld kokosmel (flager)
  • lidt lakridspulver (ikke lakridsrodspulver)
Fremgangsmåde:
  • Skrab vaniljen ud af stængerne – op i en gryde. Da chokolademassen var smeltet, tilsatte jeg de hele stænger, så resten af vaniljen kunne stå og trænge ud i massen
  • Bræk chokoladen i mindre stykker – op i samme gryde
  • Tilsæt nu gryden med vanilje og chokolade, kokosolie og kokosmælk
  • Smelt det hele på meget svag varme og rør blidt rundt, til du har en ensartet masse
  • Tag hele chokolademassen op i en skål og stil i køleskabet i ca. 2 timer, så massen er så fast, at du kan trille den til kugler
  • Rist kokosflagerne lidt på en pande, til de er gyldne og hæld det op på en flad tallerken
  • Når chokolademassen er tilpas fast, triller du små kugler med en teske i din håndflade og triller herefter kuglerne i henholdsvis kokosflager og lakridspulver
  • Tag en skål og læg de forskellige chokoladetrøfler/kugler i lag med bagepapir i mellem til de skal nydes. Sæt skålen i køleskabet og tag dem ud lidt før, at I skal nyde dem til kaffen 🙂

TIP:

Chokoladetrøffelkuglerne kan også trilles i forskellige former for hakkede nødder eller kakaopulver (med en høj kakaoprocent).

Resten af kokosmælken – og flagerne blev proppet i en omelet, serveret med blåbærkompot til morgenmad – klik her for opskrift.

God fornøjelse og rigtig Glædelig Jul og Godt Nytår! 🙂

KH Vibs

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *