På et tidspunkt havde jeg smidt en portion af denne überlækre grøntsagssauce i fryseren (oprindelig stegt i ovnen sammen med kyllingelår) og da kollegerne hos VIBservice var sultne, måtte jeg bare bruge denne sauce igen og servere den sammen med kyllingeinderlår, svøbt i bacon:
Grøntsagssaucen består af tomater, rødløg, rød og gul peber, hele fed hvidløg, timian, røget paprika, olivenolie og balsamico eddike. En unik sammensætning 🙂
Ingredienser – ca. 3 personer. Antallet kan selvfølgelig forøges, men det var så, hvad jeg havde:
- 300 gr kyllingeinderfilet
- 1 god klat kokosolie til bruning
- ca. 1 spsk røget paprika. Almindelig paprika kan selvfølgelig bruges, men røget giver nu en en speciel lækker smag!
- ca. 1/2 pakke bacon
- 1 portion af den lækre grøntsagssovs – klik her for opskrift
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 225 gr
- Kokosolie op på en pande og varm på god varme
- Tilsæt paprika og lad den bruse af
- Tilsæt kyllingeinderfileterne og vend dem hurtigt rundt i paprika- /kokosolieblandingen til de har fået en lækker farve af paprikaen
- Tag kyllingstykkerne væk fra panden og vikl 2 stk. bacon rundt om 2 stk. kylling
- De bacon-omviklede kyllingestykker op i et ovnfast fad (der skal være plads til saucen også i fadet)
- Ind i ovnen i ca. 5 min
- Fadet ud af ovnen og tilsæt grøntsagssaucen
- Tænd for grill-elementet i ovnen
- Ind med fadet igen og grill nu hele retten, så baconen bliver dejlig sprød
- Tjek, at saucen er varm og servér !
En grøn salat/friske spinatblade kan altid serveres til !
Lær at lave MadMedVibs – klik her
Vi fik denne lækre ret serveret til frokost, og den smager bare afsindig godt !
Kyllingestykkerne omviklet med bacon fik bare den mest lækre smag frem – sådan let røget, men kun liige akkurat. Og så saucen med den røgede paprika var prikken over i’et ! Det hele gik op i en højere enhed, og var bare perfekt !
Mine tænder løber stadig i vand bare ved tanken 😉 så hvis du skal lave en ret, skal du lave denne eller bestille den hos Vibse ! Den er superlækker; et hit !
Prøv den !