LCHF pandekage/wrap med peberfrugtdip og pastinakfritter med trøffelolie

Behov for sund og let tilberedt LCHF kost mellem alle julefrokosterne?:  Pandekager/wraps, peberfrugtdip og de bedste pastinakker, som jeg længe har smagt, når man er så heldig at have trøffelolie, indkøbt på Campo de Fiori i Rom 🙂 Jeg har morgenmad, frokost og aftensmad i ét hug. Win win situation 🙂

Og selvfølgelig kan du bruge alle tre ting uafhængigt af hinanden og mikse dem med alt mulig andet mad! Se TIP

2015-12-14 10.38.45 Omelet, wrap med peberfrugtdip og pastinakfritter vendt i persille og trøffelolie

Pandekager/wraps med cream cheese:

2015-12-07 09.18.48 omelet, wrap med cream cheese

Ingredienser:
  • 6 æg
  • 100 gr. Philadelphia flødeost
  • 2 spsk sesammel (Funktionel Mad)
  • 6 tsk HUSK (jeg prøvede mig frem)
  • 1 spsk kokosfibre (f.eks. Tropocai)
  • kokosolie til stegning
Fremgangsmåde:
  • Alle ingredienser piskes godt sammen
  • Lad dejen hvile i 10 min., så fibrene opsuger væsken
  • Varm en pande op og tilsæt kokosolie
  • Tilsæt ca. 3/4 dl dej og vip panden lidt rundt, så dejen bliver lidt tyndere og større på panden
  • Steg pandekagerne til de er gyldne på begge sider
Nem og enkel peberfrugtdip, som kan tilsættes f.eks. parmesanost og andet godt, som du ønsker:

2015-12-11 08.46.11 Peberfrugt dip med avocadoolie

Ingredienser og fremgangsmåde:
  • 1 gul og rød peberfrugt
  • avocadoolie (eller olivenolie)
  • nip salt og peber
Fremgangsmåde:
  • Peberfrugterne skæres i halve og renses for frø.
  • Tænd for grillelementet i ovnen
  • Peberfrugterne grilles til de er sorte. Det ser sådan her ud:
  • 2015-12-07 13.29.08
  • De halve grillede peberfrugter lægges til afkøling i en frostpose
  • Når de er afkølede, pilles skindet af med en urtekniv og skæres lidt ud
  • Blendes med lidt olie
  • Smages til med salt og peber
  • Hældes på et skoldet opbevaringsglas
Pastinakfritter med trøffelolie:

2015-12-11 08.50.38 pastinakfritter i trøffelolie og persille

Ingredienser:
  • ca. 500 gr pastinakker
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • trøffelolie som du ønsker. Det har en gennemtrængende smag, så heller ikke for meget!
  • friskhakket persille
Fremgangsmåde:
  • Forvarm ovnen til 225 gr
  • Skær de skrællede pastinakker i tynde “fritter”
  • Op i en skål og bland rundt med olivenolie, lidt salt og peber
  • Spred fritterne ud på en bagepapirbeklædt bageplade – helst i ét lag
  • Bag fritterne ca. 20 – 30 min., til de er så sprøde som muligt uden at blive sorte!
  • Vend rundt i fritterne ind i mellem under bagetiden

TIP:

Pandekagen lunet i smør og persille på panden, nogle klatter peberfrugtdip og en klat Philadelphia flødeost:

2015-12-07 18.44.41 Omelet, wrap, lunet i smør og persille. Tilsat peberfrugtdip og cream cheese

 

Velbekomme 🙂 Og glade julehilsener fra Vibs

Lær at lave Mad hos Vibs – klik her

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *