Stegte torskeloins med sennepsflødesauce, blomkålsmos og bønnefritter

Nem tilberedt LCHF kost efter julens måske meget kødindtagelse. Torsk i sennepssovs er et must, siger nogen 🙂 Retten er tilsat blomkålsmos og bønnefritter. Bragt som LCHF madlevering til kollegerne 🙂 SE TIP

2015-12-28 15.30.40 Stegte torskeloins m. sennepsflødesauce, blomkålsmos og bønnefritter

2016-01-31 14.21.48 Blomkålsmos

Blomkålsmosen, der kan spises til hvad som helst 🙂

Ingredienser (2-3 personer – eller tilføj mere fisk)
  • 2 torskeloins
  • smør eller kokosolie til stegning
  • frosne grønne bønner – skal helst ligge i ét lag på bagepladen
  • en god slat olivenolie til at dryppe over bønnerne
  • blomkålshovede
  • 25 gr smør til blomkålsmosen
  • 100 gr. Philadelphia flødeost til blomkålsmosen
  • 2 små løg, finthakkede til flødesaucen
  • 3-4 dl piskefløde
  • 1 spsk dijonsennep. SE TIP
  • salt og peber
Fremgangsmåde til bønnefritterne:
  • Tænd ovnen på 200-225 gr.
  • Bønnerne hældes på en bageplade med bagepapir
  • Olivenolie dryppes henover
  • Salt drysses hen over og vendes godt rundt
  • Bag bønnerne til de er godt brune, men ikke brankede. ca. 20-30 min. Rør rundt i bønnerne indimellem
  • Tag dem ud og lad dem afkøle lidt. Hæld dem evt. over på køkkenrulle, så der opsuges lidt olie
  • Se også her

Mens bønnerne bager, tilberedes resten:

Fremgangsmåde til blomskålsmos:
  • Sæt vand over at koge i en gryde
  • Del blomkålshovedet i buketter, hæld dem i det kogende vand og kog 5-10 min. til de er møre
  • Buketterne hældes over i en si og dryppes af. Gem blomkålsvandet
  • Blend blomkålene med smør og flødeosten
  • Smag til med salt og en anelse peber
  • Se også her
Fremgangsmåde til sennepsflødesauce:
  • Steg de hakkede løg i blidt i kokosolie på svag varme til de er bløde og møre, ikke brune
  • Tilsæt fløde og lad koge op
  • Lad saucen koge ind, så du synes, at den har en passende konsistens. SE TIP
  • Tilsæt sennep, rør godt rundt, og smag til med salt og peber
Fremgangsmåde til torskeloins:
  • Smør eller kokosolie på en pande
  • Brun torskestykkerne på hver side. Tilsæt lidt salt og peber, inden de vendes
  • Steg dem 1 – 2 min på hver side

TIP: Jeg er ikke den store sennepsspiser, men tilsæt gerne flødesaucen lidt grov sennep også, hvis man er til den noget stærkere smag.

TIP: Lad gerne saucen koge til den er lige tyk nok og spæd med blomkålsvandet. Dejlig smag og de gode vitaminer i kogevandet kommer os til gode 🙂

TIP: Eventuelle rester kan sagtens bruges til næste dags frokost/aftensmad. Varm gerne det hele i et fad i ovnen.

Velbekomme og kh Vibs 🙂

Lær at lave Mad hos Vibs – klik her

 

1 Comment

  1. Karin says:

    Det var dog de mest lækre torskeloins, jeg nogensinde har smagt !
    Og ja, torsk skal ha’ sennepssauce, og det var der her – og oven i købet en meget lækker een af slagsen. Mild, men stadig med det dejlige lidt skarpe bid af sennep, som nogen af os så godt kan li’ 🙂
    Til retten hørte der endvidere blomkålsmos og bønnerfritter, og det passede perfekt til torsken ! Både blomkålsmosen og bønnefritterne var perfekte, og meget, meget lækre.
    Det var en meget let ret, som lå godt i maven uden at man blev bøvet, og torsken og tilbehøret gik bare op i en højere enhed.
    Perfekt ret ret, supergod og meget, meget lækker.
    Jeg kan ikke rose den nok, og jeg spiser den rigtig gerne igen 😀
    Retten kan anbefales på det varmeste, og jeg giver retten seks stjerner ud af seks 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *