LCHF Chicken & Sweet Potato Cacciatore

Jeg holder meget af min blog og jeg elsker LCHF-kosten. Jeg kan også godt lide at tjene til livets underhold 🙂 og indimellem går tingene bare ikke op i en højere enhed, så bloggen har måtte lide under travlheden i VIBservice. Ydermere starter jeg som fuldtidsbogholder i Grøften, Tivoli, som har fået ny forpagter pr. 1. januar 2016. Det glæder jeg mig rigtigt meget til!

Mad skal der til og inspireret af Jamie Oliver blev det til denne cacciatore – elsker også bare italiensk mad :-). Jeg har ikke tiden til detaljeret opskrift og ingrediensliste, men se nedenunder, hvad jeg puttede i retten: (cacciatoren er kendt på ingredienser som oliven, svampe og forskellige grøntsager). Vil du have den originale opskrift, så søg hos Jamie Oliver.

2016-02-01 14.59.49 Chicken & Sweet Patato Cacciatore

Fra køleskabet/fryseren/supermarkedet var der følgende ingredienser (3-4 portioner:
  • Fryseren indeholdt min hjemmelavede tomat- og grøntsagssugo, klik her. Igen har jeg tidligere opbrugt grøntsagsrester fra køleskabet. Jeg havde 350 gr.
  • 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
  • 4 skiver tynd, tysk skinke. Ellers kan bacon og pancetta (italiensk bacon) sagtens bruges
  • lidt rosmarin. Jeg brugte tørret
  • lidt kokosolie til stegning
  • 600 gr søde kartofler (eller butternut squash) skåret i grove stykker
  • 100 gr. champignoner (eller brug dine foretrukne svampe), skåret i skiver
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 250 ml god rødvin, f.eks. den italienske Chianti
  • 4 kyllingelår. Jeg brugte 3 store stykker, hvor der også var noget af ryggen på
  • 8 oliven. Jeg brugte en rest af store grønne (befriet for sten)
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 190 gr.
  • Frem med panden og svits skinke, rosmarin og hvidløg i kokosolie
  • Brun kyllingestykkerne i samme pande
  • Tilsæt søde kartofler/butternut squash
  • Tilsæt rødvinen og lad den koge lidt ind, så alkoholen fordamper
  • Tilsæt de hakkede tomater, skyl dåsen med lidt vand og hæld også vandet ned i panden
  • Tilsæt champignoner og oliven
  • Lad det hele koge lidt sammen og smag til med salt og peber
  • Sæt panden ind i ovnen, hvis panden kan tåle det. Ellers hele molevitten op i et ovnfast fad
  • Bag retten i ca. 1 time eller til sovsen er kogt ind og lækker tyknet og kyllingen falder fra benene

Mums siger jeg bare 🙂

Servér f.eks. blomkålsmos eller -ris eller osteboller/andet slags brød, så du får “skovlet” den lækre sovs op 🙂

2016-01-31 14.21.48 Blomkålsmos2016-02-01 15.11.39 Low carb osteboller

Se her for tidligere opskrifter  – klik her og her

Velbekomme 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *