Mine kære læsere har nok efterhånden fundet ud af, at jeg virkelig ikke bryder mig om at smide madvarer ud. Det er simpelthen for dyrt – og jeg vil hellere bruge pengene på noget andet sjovt end at have fornemmelsen af, at jeg smider pengesedlerne direkte i skraldespanden:-)
Jeg havde ikke fået bagt nogen form for boller i lang tid – ikke fordi jeg spiser så mange af dem – men de er super at have i fryseren, når man har travlt, og bare har tid til at komponere en hurtig “ostemad” 🙂
Ingredienser:
- Jeg brugte 4 æg + 1 til pensling
- 1 bæger hytteost 4%
- De rester jeg nu havde af mel: Sesammel, mandelmel, Tropicai kokosmel
- Chiafrø – der er drysset med chiafrø på toppen. Alternativt sesamfrø, hvis du synes
- 1 par spsk HUSK (den grønne)
Fremgangsmåde:
- Blend æg med hytteost
- Ovnen tændes for 190 – 200 gr., og varmer op, mens dejen hviler
- Tilsæt nu diverse former for mel, HUSK og evt. chiafrø. VIGTIGT: Dejen må ikke blive for fast. Lad dejen hvile i 10 min., så væsken bliver suget. Du skal med våde hænder/en ske kunne nogenlunde forme en bolle. Er dejen for våd, tilsætter du mere mel/HUSK og lader den hvile igen.
- Hvis du vil have lidt flade burgerboller, sætter du klatten med dej på en bagepapir-beklædt bageplade og trykker dem lidt flade med en våd ske
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med chiafrø/sesamfrø
- Tag bollerne ud af ovnen, når de er blevet let gyldne.
- I min ovn skal jeg vende rundt på pladerne efter ca. 5 min. Hold øje med dem!
Bollerne kan også bruges til LCHF pulled pork med lynstegt spidskål:
Jeg lægger bollerne i fryseren – tør dem op/rister dem på brødristeren, når jeg skal bruge dem, og får en herlig sprød skorpe !
Kh Vibs