LCHF Enkel grøn salat med frø og appelsin balsamico vinaigrette

En grøn salat som er enkel og smagfuld. Indimellem synes jeg, at det er svært at servere salater for gæster, for jeg har tit oplevet, at gæsterne ikke kan lide det ene eller andet, som jeg nu har puttet i salaten. Denne er pragtfuld og nem at tilberede – whats not to like 🙂

2016-08-27 22.33.01 Grøn salat m appelsin vinaigrette og frø

 

Antal personer:  Nogle bruger tommerfingerreglen med, at det er ca. 1 god håndfuld salatblade og ca. 1 spsk frø pr. person.

Ingredienser – og du vælger selvfølgelig de salatblade og frø, som nu falder i din smag. Jeg valgte:
  • 1 romainesalat
  • 1 bakke ruccola
  • 1 pose friske spinatblade
  • Appelsin balsamico vinaigrette:
  • knap 3/4 dl orange juice (uden sukker af nogen art)
  • Skal af 1 økologisk appelsin
  • knap 3/4 olivenolie
  • 2 spsk god balsamic vineddike
  • 1 fingerspids salt og nogle “skud” friskkværnet peber
  • 1/2 dl græskarfrø – se ovenfor med antal personer
  • En klat smør
  • 1/2 dl sesamfrø – se ovenfor med antal personer
Fremgangsmåde:
  • Skyl alle salatblade grundigt og lad dem tørre. Har du en salat-slynge er det ideelt
  • Rist græskarfrøene i en klat smør på en pande på middel varme i . Rør rundt. Hold godt øje med, at de ikke brænder på. Se også her for min opskrift med græskarsuppe og “poppede” græskar kerner) 
  • Rist sesamfrøene på en tør pande på middelvarme til de er let gyldne
  • Tilbered dressingen ved at blande alle ingredienserne og pisk dem godt sammen
  • Arrangér salatbladene i en skål/fad
  • Hæld dressingen over salatabladene – lidt ad gangen for at dække salatbladene – men ikke drukne dem!
  • Bland rundt
  • Drys med de ristede frø og hæld evt. resten af frøene i skåle, så man selv kan drysse ekstra på

TIP:  Gem en evt. rest af de ristede frø i en tætsluttet lille krukke i køleskabet, så kan du altid bruge dem senere som supplement til grøntsager, supper m.v.

KH Vibs

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *