LCHF HOT Penang Karry Kyllingeret

Min ældste søn holder meget af at afprøve asiatiske retter og fandt denne opskrift på nettet. Den er hot, hot, lover jeg  jer 🙂 I hvert til mine og hans smagsløg. Men lækker var retten og jo helt i den LCHF’ske ånd! Retten er tilmed ret simpel at tilberede. Jeg tilføjede opskriften grøntsager efter sønnikes smagsløg og blomkålsris som tilbehør. Så fik vi også godt med grøntsager den dag 🙂

2016-08-02 19.52.48 Penang karry kyling

Ingredienser:
  • 3-400 gr kyllingekød (se note i bunden om udnyttelse af hele kyllinger)
  • 1 ds god fed kokosmælk (jeg køber altid Santa Marias)
  • 3-4 røde små chili (jeg valgte de lidt større milde – både gule og røde)
  • 6-8 kaffir limeblade (sønnike fandt dem i en specialbutik på Vesterbro tillige med karry pastaen)
  • 1 spsk fiskesovs
  • 2 spsk penang karry pasta (siger den originale opskrift. Indrømmet: næste gang jeg laver denne ret, bliver det med én spsk!)
  • kokosolie til stegning
  • Grøntsager: Jeg valgte 2 røde pebre og 1 bundt forårsløg
  • 1/2 – 1 blomkål til blomkålsrisene
  • Jeg havde hverken behov for at tilsætte salt eller peber
Fremgangsmåde:
  • Skær limebladene ud i fine strimler. Gem lidt til pynt
  • Skær alle grøntsager fint eller groft i tern, som du ønsker det
  • Kyllingekødet skæres i aflange, tynde stykker
  • Svits grøntsagerne på panden i kokosolie, sæt til side
  • Svits kyllingekødet på panden i kokosolie, sæt til side
  • Tilsæt yderligere kokosolie og tilsæt karrypastaen. Rør rundt, så den fordeler sig på panden
  • Tilsæt kokosmælken og rør/pisk godt, så karrypastaen opløses
  • Lad karry/kokos-blandingen varme lidt op
  • Tilsæt nu kyllingekød og grøntsager
  • Tilsæt fiskesovs og limeblade
  • Lad retten simre i ca. 10 min. – eller til kyllingekød og grøntsager er som du vil have det.

Hvis du vil have blomkålsris (klik her) til, starter du med at tilberede disse, så de kan afdryppe, mens du laver kyllingeretten. Læg evt. staniol over risene, mens de drypper af. Du kan også tilberede dem i god tid og riste dem på panden efterfølgende.

  • Servér og drys lidt limeblade på toppen af retten.

Retten kan sagtens opvarmes næste dag. Blomkålsrisen kan du enten varme med i retten eller rist risen på panden i lidt smør/kokosolie. Retten kan også fryses med rester af blomkålsrisen.

Note: Brug af to hele kyllinger: Jeg skulle på et tidspunkt lave kyllingefrikadeller – klik her for opskrift. Jeg skar noget af kyllingebrysterne fra til denne ret + gemte 2 kyllingelår. Resultat: Alt fra 2 kyllinger blev brugt rub og stub 🙂

Bon appetit 🙂

KH Vibs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *