LCHF Kyllingefrikadeller. Kålsalat med bacon

Denne kålsalat smager pragtfuldt og er superlet at lave. Den kan spises helt selvstændigt eller som her, til en rest kyllingefrikadeller. Indrømmet: Kålsalaten er stærkt inspireret af Thomas Rode 🙂
2016-08-08 22.46.32 Kyllingefrikadeller,kålsalat m bacon
Ingredienser: Til 2 personer, hvis den spises alene. Ellers kan salaten sagtens holde sig i køleskabet et par dage
  • 1 spidskål (eller til vinter: hvidkål/rødkål)
  • 4 – 5 skiver bacon (fra et helt stykke bacon).  Jeg havde kun kort tid til indkøb og tilberedelse, så jeg “snød” og købte 2 små pakker færdig”hakket” bacon
  • 2 spsk olivenolie
  • Hakket persille – gerne bredbladet. Gem lidt til pynt
  • Evt. peber
Ingredienser og tilberedelse af kyllingefrikadeller – klik her

 

Fremgangsmåde:
  • Skær bacon i små stykker – der ser pænere ud i salaten
  • Steg bacon sprødt på panden på medium varme
  • Læg bacon på køkkenrulle, så det bliver helt sprødt og koldt. Gem baconfedtet på panden
  • Hak imens kålen og op i en skål. Jeg synes, at kålen skal være rimelig småtskåret.
  • Tilsæt nu kålen baconfedtet og bland godt rundt
  • Smag evt. til med lidt peber
  • Lad kålen trække en halv times tid med baconfedtet
  • Kom baconstykker, persille og olivenolie i
  • Smag til og tilsæt evt. mere olivenolie, men kålen skal ikke sejle i olie, bare lige glinse lidt af olien
  • Pynt med lidt persille.

Velbekomme og kh Vibs 🙂

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *