Denne kålsalat smager pragtfuldt og er superlet at lave. Den kan spises helt selvstændigt eller som her, til en rest kyllingefrikadeller. Indrømmet: Kålsalaten er stærkt inspireret af Thomas Rode 🙂
Ingredienser: Til 2 personer, hvis den spises alene. Ellers kan salaten sagtens holde sig i køleskabet et par dage
- 1 spidskål (eller til vinter: hvidkål/rødkål)
- 4 – 5 skiver bacon (fra et helt stykke bacon). Jeg havde kun kort tid til indkøb og tilberedelse, så jeg “snød” og købte 2 små pakker færdig”hakket” bacon
- 2 spsk olivenolie
- Hakket persille – gerne bredbladet. Gem lidt til pynt
- Evt. peber
Ingredienser og tilberedelse af kyllingefrikadeller – klik her
Fremgangsmåde:
- Skær bacon i små stykker – der ser pænere ud i salaten
- Steg bacon sprødt på panden på medium varme
- Læg bacon på køkkenrulle, så det bliver helt sprødt og koldt. Gem baconfedtet på panden
- Hak imens kålen og op i en skål. Jeg synes, at kålen skal være rimelig småtskåret.
- Tilsæt nu kålen baconfedtet og bland godt rundt
- Smag evt. til med lidt peber
- Lad kålen trække en halv times tid med baconfedtet
- Kom baconstykker, persille og olivenolie i
- Smag til og tilsæt evt. mere olivenolie, men kålen skal ikke sejle i olie, bare lige glinse lidt af olien
- Pynt med lidt persille.
Velbekomme og kh Vibs 🙂