LCHF squash brød med 3 slags oste

Jeg er altid på jagt efter noget spændende LCHF tilbehør til kød/kylling/fisk – eller en ret som kan spises helt vegetarisk, hvis man har lyst til det. Fandt denne her spændende ret: Ost oven på bund af squash (også kaldet zucchini eller gourgette), som skulle afprøves:

 

Billede 26-08-2016 10.10.44 Squasbrød med 3 slags oste

Det blev vellykket – og jeg valgte så at servere den som tilbehør til grill-kød – især for dem, som spiser knap så meget kød.

Ingredienser og jeg skulle oversætte fra amerikanske mål. Det er altid lidt af en prøvelse, så jeg tilføjer/retter i  opskriften som jeg nu synes 🙂 :
  • 4 mellemstore squash
  • ca. 80 gr reven parmesan ost
  • 1/2 – 1 fed presset hvidløg
  • nogle “skud” fra peberbøssen
  • 1/4 tsk tørret chili
  • 1/2 tsk salt
  • 2 æg
  • 100 gr revet cheddar ost
  • 1 kugle frisk mozzarella ost, skåret i tynde skiver (ca. 120 gr)
Tilberedning:
  • Forvarm ovnen til 220 gr
  • Riv squash’ene enten i food-processor eller på rivejern
  • Hæld de revne squash over på et viskestykke og vrid viskestykket godt og grundigt, så den overskydende væske vrides ud
  • De pressede squash op i en skål og tilsæt hvidløg, parmesan ost, salt, peber, chili pulver og æg
  • Bland godt sammen
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade og spred blandingen til en firkant, ca 1 cm i tykkelse
  • Bag i ca. 30 min. indtil midten er gennembagt og brødet er lækkert brunligt. Hold øje: Alle ovne er forskellige!
  • Sænk varmen til 175 gr
  • Tag bagepladen ud og spred revet cheddar og mozzarella i skiver på toppen
  • Sæt bagepladen tilbage i ovnen i 10 min. eller til osten er smeltet og boblende
  • Køl squash-brødet i ca. 5 min., skær ud i ønskede stykker og spis “brødene” til hvad som helst du ønsker, gerne med en lækker tomat-marinade, ranch-dressing eller helt efter dit valg.
Tip:

Tilsæt evt. 1 spsk pofiber til squash-blandingen, så brødet bliver en anelse mere fast.

KH Vibs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *