LCHF Chilli (chili) con carne af kalvespidsbryst med broccoli-mos

Prøv chili con carne tilberedt med kalvespidsbryst i stedet for det vanlige hakkede oksekød. Du vil ikke fortryde 🙂 Retten skal have lang tid i ovnen, så forbered i god tid. Til gengæld får du det lækreste møre kød, smurt ind i en pragtfuld sauce. Jeg valgte at bruge broccoli-mos som tilbehør, men guacamole og en klat creme fraiche er også et godt, sikkert tilbehør, som klæder retten helt utroligt.

Der er solid mad til gæster eller dig selv og fryseren 🙂 – og tilmed i den billige ende.

Ja, enormt dårligt, blåligt billede, men det var såmænd bare vintersolen, som tittede ind ad vinduet 🙂

2017-01-15 14.08.27-2 Chilli con carne af kalvespidsbryst m broccolimos

Ingredienser:
  • 1 stk kalvespidsbryst
  • 2 tsk røget paprika
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk spidskommen
  • Skræl og saft fra en økologisk citron
  • Frisk koriander
  • 2 løg
  • 1 rød og 1 gul peberfrugt
  • 1/2 grøn og 1/2 rød chillipeber – gerne mere, hvis retten ønskes stærkere
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Salt og peber
  • 1 broccoli
  • Philadelpia flødeost eller smør eller fløde
Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 170 gr
  • Skær kødet i tern på begge sider, så kødet stadig hænger sammen. Altså ikke noget med at skære hele kødet ud i terninger 🙂
  • Brun kødet godt på begge sider på en godt varm stegepande
  • Rør paprika, oregano, spidskommen, saft og skræl fra citronen, lidt salt og peber godt sammen til en pasta.
  • Tag krydderipastaen over i et ovnfast fad (der skal være låg til). Brug gerne en römertopf
  • Vend det brunede stykke kød godt rundt i pastaen og sørg for, at pastaen er fordelt rundt på hele kødstykket
  • Skær løg og peberfrugter i lidt store tern. Hæld det over kødet.
  • Rens og snit chilierne fint. Hæld dem over kødet.
  • Hæld de to dåser hakkede tomater over kødet sammen med en 1/2 dåse vand
  • Læg lidt hakket frisk koriander på toppen
  • Låg på fadet og ind i ovnen i ca. 6 timer. Hold øje med retten. Ovne er forskellige mht stegetider.
  • Når kødet er fuldstændigt mørt og er lige til at skille ad i store klumper, er retten færdig.
  • Kødet holder sagtens varmen i et godt stykke tid, selv om fadet står ude. Bare sørg for, at låget er på.
  • Broccoli-mos
  • Skær broccoli ud i lidt mindre buketter. Skær ligeledes stokkene ud i små stykker.
  • Start med at dampe broccolistokkene, tilsæt dernæst hovederne
  • Damp så det hele er letkogt.
  • Blend det hele og tilsæt enten flødeost, smør eller fløde – eller måske lidt af hvert 🙂 , så du får en herlig cremet mos.
  • Smag til med salt og peber

Voila – herlig sund kost for en billig penge 🙂

Lær at lave Mad hos Vibs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *