LCHF hurtig mad på en travl hverdagsaften – hakkebøf med grøntsagsflødesauce

JA, det skal gå stærkt indimellem, men glem ikke den gode LCHF-kost i stedet for, at man tager den hurtige købe-pizza med hjem. Her er input til en hurtig ret, som kan varieres i det uendelige, lige som man har lyst til 🙂

2017-02-15 12.14.38 Hakkebøf med grøntsagsflødesause

De ingredienser, som jeg faldt for, da jeg skulle købe ind og – liiige – opdagede, at jeg havde hakket oks i fryseren:
  • hakket oksekød
  • gul og rød peberfrugt
  • et par rødløg
  • evt 1 fed hvidløg
  • 1/4 fløde
  • evt. røget paprika
  • evt. persille. Skyllet meget grundigt
  • smør til stegning
  • salt og peber
Fremgangsmåde:
  • Start med grøntsager og -sauce:
  • Hak alle grøntsager, stort eller småt, som du synes
  • Smør på panden
  • Tilsæt 1-2 tsk røget paprika og lad bruse af
  • Tilsæt alle grøntsager, gem evt. lidt persille til pynt
  • Lad grøntsagerne stege lidt på svagt blus, så det hele sauterer til en lækker sammenblanding
  • Tilsæt fløde og lad retten koge ind på lidt svag varme, så du har en cremet flødesauce
  • Mens saucen småsimrer, gøres bøfferne klar:
  • Form bøfferne. Husk at form bøfferne med kniven, så du får en skarp, afrundet kant
  • Brun bøfferne på begge sider på lidt høj varme. Tilsæt salt og peber, inden de vendes
  • Steg i 2-5 minutter på hver side. Jeg foretrækker mine bøffer rødlige, så de får max 2 min på hver side efter bruning.

Voila 🙂 ! Hurtig, sund og mættende aftensmad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *