En skøn karry ret med et noget højere indhold af stivelse end den vanlige LCHF-kost, så spis de søde kartofler lejlighedsvis, hvis du ikke føler, at dit blodsukker svinger for meget ved indtagelsen, eller hvis du har været supergod med træningen 🙂 Retten kan gøres noget så hot, afhængig af mængden af karrypasta.
Ingredienser:
- Olivenolie
- 2 fed hakkede hvidløg
- 2 hakkede rødløg
- 1 frisk rød chili (chilli), renset og hakket småt
- 1 rød og 1 gul peberfrugt, skåret i lidt større stykker
- 1 tsk penang karrypasta (eller hvilken slags karry du synes)
- Evt. et bundt frisk koriander
- 3 søde kartofler, skåret i ca. 2 cm stykker
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 400 gr godt skyllet spinat
- Jeg havde en rest kogt kylling i fryseren. Retten kan sagtens spises vegetarisk
Fremgangsmåde:
- Varm 2 spsk olie i en stor pande på medium varme
- Tilsæt karrypastaen og rør godt rundt. Hvis den klumper for meget, tilsæt en anelse vand
- Tilsæt de hakkede rød- og hvidløg. Rør løgene godt rundt og steg i karrypastaen til løgene er bløde og gyldne. Rør jævnligt rundt
- Tilsæt chili og rød + gul peber
- Hvis du bruger frisk koriander, hakkes stilkene for sig selv og bladene sættes til side. Tilsæt retten korianderstilkene
- Tilsæt kartoffelstykkerne
- Tilsæt de afdryppede kikærter
- Steg det hele i ca. 5 min.
- Tilsæt dåsetomaterne og 200 ml vand
- Bring det hele til kogepunktet og kog med låg på i ca. 10-15 min.
- Fjern låget og kog i yderligere 15-20 min, mens du rører jævnligt, indtil kartoflerne er møre og sovsen er tyknet
- Rør kokosmælk og evt. kyllingrest og kog i et par min.
- Rør spinaten i og kog indtil spinaten er faldet sammen
- Smag evt. retten til med salt og peber
- Ved servering toppes med korianderbladene
TIP: Denne skønne, cremede, kun en anelse stærke ret, kan varieres i det uendelige med andre grøntsager og mere karrypasta. Tilsæt evt. også frisk revet ingefær.
Udnyttelse af evt. rester:
Jeg havde en rest af søde kartofler. Disse blevet skåret i lidt store stykker. En broccoli (inkl. stængler) blev skåret på langs, som du kan se på billedet. Godt med olie, salt og peber henover. Ind i ovnen på 180-200 gr til kartoflerne er møre og let ristede. Pragtfuld tilbehør til f.eks. kylling.