Moderat LCHF: Søde kartofler, kikærter og spinatkarry

En skøn karry ret med et noget højere indhold af stivelse end den vanlige LCHF-kost, så spis de søde kartofler lejlighedsvis, hvis du ikke føler, at dit blodsukker svinger for meget ved indtagelsen, eller hvis du har været supergod med træningen 🙂 Retten kan gøres noget så hot, afhængig af mængden af karrypasta.

2016-10-01 13.12.22 kylling, kikærter, søde kartofler, spinat

Ingredienser:
  • Olivenolie
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • 2 hakkede rødløg
  • 1 frisk rød chili (chilli), renset og hakket småt
  • 1 rød og 1 gul peberfrugt, skåret i lidt større stykker
  • 1 tsk penang karrypasta (eller hvilken slags karry du synes)
  • Evt. et bundt frisk koriander
  • 3 søde kartofler, skåret i ca. 2 cm stykker
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 400 gr godt skyllet spinat
  • Jeg havde en rest kogt kylling i fryseren. Retten kan sagtens spises vegetarisk
Fremgangsmåde:
  • Varm 2 spsk olie i en stor pande på medium varme
  • Tilsæt karrypastaen og rør godt rundt. Hvis den klumper for meget, tilsæt en anelse vand
  • Tilsæt de hakkede rød- og hvidløg. Rør løgene godt rundt og steg i karrypastaen til løgene er bløde og gyldne. Rør jævnligt rundt
  • Tilsæt chili og rød + gul peber
  • Hvis du bruger frisk koriander, hakkes stilkene for sig selv og bladene sættes til side. Tilsæt retten korianderstilkene
  • Tilsæt kartoffelstykkerne
  • Tilsæt de afdryppede kikærter
  • Steg det hele i ca. 5 min.
  • Tilsæt dåsetomaterne og 200 ml vand
  • Bring det hele til kogepunktet og kog med låg på i ca. 10-15 min.
  • Fjern låget og kog i yderligere 15-20 min, mens du rører jævnligt, indtil kartoflerne er møre og sovsen er tyknet
  • Rør kokosmælk og evt. kyllingrest og kog i et par min.
  • Rør spinaten i og kog indtil spinaten er faldet sammen
  • Smag evt. retten til med salt og peber
  • Ved servering toppes med korianderbladene

TIP: Denne skønne, cremede, kun en anelse stærke ret, kan varieres i det uendelige med andre grøntsager og mere karrypasta. Tilsæt evt. også frisk revet ingefær.

Udnyttelse af evt. rester:

2016-10-24 19.13.35-2 søde kartofler, broccoli, hvidløg

Jeg havde en rest af søde kartofler. Disse blevet skåret i lidt store stykker. En broccoli (inkl. stængler) blev skåret på langs, som du kan se på billedet. Godt med olie, salt og peber henover. Ind i ovnen på 180-200 gr til kartoflerne er møre og let ristede. Pragtfuld tilbehør til f.eks. kylling.

Lær at lave Mad hos Vibs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *