LCHF ægge-muffins med peberfrugt og pølse

Når man finder en spegepølse, som ikke er smækfyldt med E-numre og sukker/stivelse, så er det bare om at købe den! Hanegal Pølser har et godt udvalg. Pølserne skulle afprøves i denne udgave af en amerikansk opskrift fra Dietdoctor.com, som jeg som vanligt selv har redigeret 🙂 . Egner sig fortrinligt til morgenmad/frokost.

Forslag til morgenmad/brunch/frokost til Annette Wibergs 3. kursusaften den 21/11 2017: Slank med LCHQ. Klik her, for at se min blog, hvor jeg omtaler kurset. Smagsprøve medbringes 🙂 Klik her for kursus hos MadMedVibs.

Ingredienser – 6 stk. Afhængig af størrelsen på dine muffins-forme:
  • 6 æg
  • ca. 75 gr spegepølse, skåret i meget små stykker (jeg valgte Hanegal hvidløgspølse)
  • ca. 100 gr reven cheddar ost
  • 1/4 – 1/2 småt-skåren rød peber, så meget, som du nu synes, at der kan være i formene (de røde pebre afgiver væske, så ikke for meget i. Så hellere de friske pebre ved siden af med lidt salat)
  • lidt peber
  • lidt smør til smøring af formene. Se TIP
Fremgangsmåde:
  • Tænd ovnen på 175 gr. varmluft
  • Pisk æggene godt sammen
  • Tilsæt lidt peber og den revne ost. Rør godt sammen
  • Brug en ske og fordel æggemassen i muffins-formene. Sørg for, at osten er fordelt i alle formene, Fyld ca. 3/4 op i formene. Jeg kunne fylde 5 forme. Se TIP
  • Fordel spegepølsen i formene
  • Fordel den røde peber i formene
  • Bag muffins’ene i ca. 20 min. Tjek i bunden af formene, om massen er lysebrun. Tjek også med en tandstikker/strikkepind, om æggemassen er helt gennembagt. De hæver flot, men falder sammen igen.
  • Når muffins’ene er bagt: Lad dem stå i 5-10 min. og køle af. Tag dem herefter ud af formene og sæt dem over på bagepapir for at køle helt af, afhængig af, om de skal spises med det samme eller gemmes/fryses.
TIP:

Jeg er den heldige ejer af silikone-forme, der også er lidt store i det. De behøver kun et let lag smør, forinden fyldet kommer i. Hvis du har andre forme, så “for” formene med bagepapir først og dernæst lidt smøring, forinden fyldet kommer i.

TIP TIL RESTER:

Jeg havde både wraps – klik her for opskrift – spegepølse, flødeost, hjertesalat, frisk rød peber til overs = en skøn reste morgenmad/frokost.

Muffins’ene kan sagtens fryses.

Velbekomme 🙂

Lær at lave Mad Med Vibs – klik her

kh Vibs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *