LCHF oste-cremet blomkål med 3 slags ost

Wow – for en ny LCHF blomkåls-opskrift, som jeg måtte prøve fra en amerikansk hjemmeside! Da jeg havde afprøvet opskriften, skuffede den. Så her er min version, nem og simpel 🙂 . Se længere nede for TIP til rester.

Forslag til Annette Wibergs 3. kursusaften: Slank med LCHQ. Klik her for at se min blog, hvor jeg omtaler kurset. Klik her for kursus hos MadMedVibs.

Ingredienser:
 • 2 små blomkålshoveder, skåret i mindre buketter (på denne årstid er blomkålene små. Ellers ét stort)
 • 100 gr flødeost (Philadelphia)
 • 3 fed presset hvidløg
 • ca. 200 gr reven gul eller hvid cheddarost – brug gerne mere
 • ca. 60 gr reven parmesanost til drys på toppen
 • 1 tsk tørret timian – eller frisk. Drys gerne frisk timan som pynt efter bagning
 • friskkværnet peber. Jeg synes, at salt i osten giver en rigelig salt smag
 • smør – til smøring af ovnfast fad
Fremgangsmåde:
 • Forvarm ovnen til 225 gr. varmluft
 • Vand over i en gryde. Lad vandet koge op. Tilsæt lidt salt
 • Når vandet koger, tilsættes blomkåls-buketterne. Kog i 3-5 min. Hæld blomkålen over i en si og dræn godt for vand
 • Bland flødeost, cheddar, hvidløg, timian og peber godt sammen i en skål
 • Tilsæt blomkålen og rør det hele godt sammen. Gerne med fingrene, så alle ingredienser bliver blandet godt rundt.
 • Hæld det hele over i en ovnfast, smør-smurt fad.
 • Drys parmesan over retten
 • Ind i ovnen og bag ca. 15-20 min, indtil parmesanen er godt gylden
 • Lad retten køle i 5 min og servér
TIP:

Dette er en ok stor portion. Jeg fordelte retten i to mindre fade og frøs det ene efter endt bagning. Efter optøning/opvarmning er blomkålen selvfølgelig noget blødere i det, men jeg synes bestemt ikke, at det gør retten ringere.

TIP:

Du kan sagtens tilsætte noget kogt/stegt kylling til den optøede ret, inden du sætter den i ovnen igen. Eller gør som hér: En rest af blomkålsretten i et fad og varme det (tilsæt evt. en rest flødeost/parmesan), steg nogle kyllingefileter med et drys tandoori krydderi og voila:

Klik her for at se, hvor jeg brugte tandoori-krydderiet i en anden kyllingeret.

Lær at lave mad med Vibs – klik her

kh Vibs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.