LCHF Selleri- og gulerodspuré i Sous Vide

Til min fødselsdag har jeg tilberedt Brdr. Prices osso buco og smidt retten i fryseren til selve dagen 🙂 Tilbage i køleskabet var bl.a. knoldselleri og gulerødder fra retten. Det blev straks konverteret til denne puré, tilberedt i Sous Vide. Den oprindelige opskrift er fra ChefSteps og justeret af mig. Selv selleri-hadere vil elske denne ret/tilbehør – og ser det bare ikke smukt ud 🙂

Ingredienser:
  • Jeg havde 250 gram selleri og 235 gram gulerødder i renset vægt
  • 50 gr smør
  • saft af en lemon
  • fingerspids salt – hellere smage til senere
  • 1 1/4 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
  • Skær selleri og gulerødder i nogenlunde lige store, meget tynde skiver
  • Grøntsagerne i vakuum-posen og tilsæt smør, lemonsaft og salt
  • Luften ud af posen med vakuumieren
  • Kog sous vide i 90 min. på 85 grader
  • Grøntsagsblandingen ud af posen og op i en skål
  • Herefter blendes grøntsagsblandingen med fløde, indtil du har en dejlig, blød mos.
TIP:

Der var stadig rester af løg og gulerødder fra osso buco’en – klik her for udnyttelse af rester.

God fornøjelse og kh fra Vibs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *