Nyt køkken legetøj: Sous Vide 🙂 Den skulle afprøves med en okseklump. Senere skal jeg afprøve nakkefilet med svær (fedtmarmoreret i forhold til nakkekammen), så vi er klar til Juleaften 🙂
Okseklumpen blev serveret med ovnbagt rød spidskål og ovnbagte søde kartofler:
- Indkøb af ca. 1 kg okseklump
- I Sous Vide’n på 57 gr i 10 timer. Jeg tilberedte klumpen nogle dage i forvejen inden planlagt fortæring, så efter endt kogetid, spulede jeg kødet (stadig bibeholdt i vakuum-posen) over med koldt vand og derefter straks i køleskab
- Opvarmede igen i Sous Vide’n 3 1/4 time på 56 gr. Jeg kunne godt have givet den 15 min. længere. Sous Vide eksperterne siger, at opvarmning skal ske en grad lavere end selve tilberedningen.
- Smør på panden og klumpen brunes hurtigt på god varme.
- Spidskålen blev skåret i 4 halve og fordelt i et fad. Olivenolie og flagesalt henover kålen. I ovnen i ca. 30 min. (afhængig af ønsket mørhed) på 180 gr varmluft. Læg evt. staniol henover kålen, hvis den begynder at blive for mørk.
- Kartoflerne blev sat skruppede i ovnen på 185 gr varmluft i ca. 45-50 min. Mærk efter med en kniv, om de er blevet møre.
Mit første forsøg med mit nye legetøj blev en succes 🙂 Kødet blev smukt rødt, ikke blodigt, supermørt, men stadig med en god struktur.
KH Vibs 🙂