LCHF Broccolimos med stegt andelever og udnyttelse af rester

Jeg var den heldige modtager af en hel and med indmad 🙂 Andelår og -bryst er tilberedt sous vide. Andeleveren blev stegt hurtigt med en gang broccolimos i ovnen. Mange grøntsager og en anelse indmad, sundt og lækkert 🙂

Ingredienser til broccolimos – en stor portion:
  • 2 broccoli – stokkene benyttes også
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 1/2 bæger (ca. 100 gr) Philadelphia flødeost
  • røget paprika
  • salt og peber
  • smør til smøring af fad og stegning af lever
  • lidt revet parmasanost
Fremgangsmåde:
  • Broccolierne deles i mindre buketter og stokkene skæres ud i små stykker
  • Hvidløgsfeddene pilles og skæres over
  • Vand i en gryde og kog op
  • Stokkene og hvidløgsfeddene tilsættes først og koges møre
  • Herefter tilsættes hovederne og koges lige knap møre
  • Tænd ovnen på ca. 200 gr.
  • Si vandet fra og hæld blandingen i en skål
  • Frem med stavblenderen og mos blandingen med flødeosten
  • Smag til med salt, peber og paprika
  • Smør et ildfast fad og tilsæt mosen
  • Drys med revet parmasan
  • Sæt fadet i ovnen og lad osten blive gylden på toppen
Andelever:
  • Klip/skær evt. sener fra leveren og dup den tør
  • Drys leveren med lidt salt og peber og steg den ved høj varme i 2 min. i smør på hver side
  • Tag leveren af panden og lad den hvile. Jeg lod den kun hvile et par min. og fik en herlig rød lever. Det er selvfølgelig en smagssag. Men pas på med for længe stegning, så bliver leveren tør og kedelig.
Servering:

Tag nogle gode skefulde broccolimos og andeleveren (eller en del af den) på din tallerken og du har et dejligt, mættende måltid. Mosen kan sagtens varmes op i mindre portioner de følgende dage.

TIP:

Tilføj flødechampignon. Fantastisk mættende! Jeg behøvede overhovedet ikke noget kød for at blive mæt den dag, jeg spiste restemad. Og indmellem er det godt/rart for kroppen kun at få grøntsager. Her er champignon og rød peber svitset i andefedt og tilføjet en rest fløde.

Lær at lave MadMedVibs – klik her

KH Vibs 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *