LCHF Brændende Kærlighed af rodfrugter og nakkefilet m. svær

Brændende Kærlighed: “That bring back memories” 🙂 Her i en version med blandede rodfrugter og en rest nakkefilet med svær fra fryseren. Se TIP længere nede i bloggen – også for udnyttelse af rester.

Ingredienser:

  • 1/4 selleriknold
  • 2 mindre søde kartofler
  • 4 mindre persillerødder
  • 2 rødløg, skåret i smalle både
  • 4 fed hvidløg
  • Rester af nakkefilet med svær
  • Evt. en smule smør til rodfrugt-mosen eller alternativt en lille skvæt ande -eller kyllingefond
  • Lidt salt og peber
  • Evt. renset, plukket persille

Fremgangsmåde til rodfrugt-mosen:

Jeg brugte sous-vide metoden efter opskrift fra Karsten Tanggaards aldeles glimrende bog og herefter følges fra punkt 5, se nedenfor (alternativt).

Alternativt:

  1. Rens, skræl og skær herefter selleriknold, de søde kartofler (behøver ikke skrælning) og persillerødder ud i små stykker
  2. Pil hvidløgsfeddene og skær i smalle skiver
  3. Lidt vand/fond i en gryde og damp hele molevitten under låg til grøntsagerne er godt møre
  4. Hæld vandet fra og gem vandet/fonden, hvis der bliver behov for det
  5. Rodfrugterne blendes med stavblender, til du har en god mos
  6. Synes du, at mosen er for tyk, tilsættes lidt smør/fond
  7. Smag godt til med salt og peber

Fremgangsmåde til kødet og løgene:

  • I og med, at der var rigeligt med fedt på min nakkefilet, ristede jeg de småt udskårne stykker på en pande på middel varme, så fedtet begyndte at smelte af.
  • Tilsæt rødløgene og lad det hele svitse på middel varme til det hele er godt gyldent brunt

Servering og TIP:

Hvis du har lavet rodfrugtmosen i lidt god tid, kan du sagtens holde mosen varm i en skål på lidt svag varme i ovnen. Dæk skålen med folie. Servér retten, gerne med en god gang hakket persille for lidt friskhed til retten.

TIP:

Har du nogle andre kødrester, du gerne vil udnytte og som er knapt så fedtholdige, så steg først rødløgene gyldne i lidt olivenolie og varm dernæst kødet i tern op sammen med løgene.

TIP:

Rodfrugtmosen tåler sagtens frysning og kan spises som en evt. gang vegetarisk aftensmad.

KH Vibs 🙂

Lær at lave med Vibs – klik her

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *