LCHF Croque Monsieur / Parisertoast med skinke Sous Vide

Jeg har længe haft lyst til en god gang parisertoast! Jeg fandt et godt stykke skinke på tilbud, tilberedte den a la Sous Vide og brugte Jane Faebers opskrift på blomkålstoast, hvorfor opskriften ikke gengives her. Jeg tilsatte dog pofiber til dejen for at gøre den mere fast og undlod krydderurter. Se TIP for udnyttelse af rester

Indkøb – til 2 toast:
  • Ingredienser til blomkålstoast a la Jane Faeber (tilsæt evt. lidt pofiber)
  • Et godt stykke skinke – eller køb skiver af skinke af god kvalitet
  • 1-2 tomater
  • Sennep – ikke for stærk if. min smag
  • Smør
  • Emmentaler
Fremgangsmåde:
  • Det færdige blomkålsbrød skæres ud i 4 firkanter (toast-størrelse. Mine blev lige små nok)
  • Lad en god klat smør smelte på panden og rist brødene til de er gyldne
  • Lad brødene køle lidt af på en bagerist
  • Smør 2 af brødene med et tyndt lag sennep
  • På disse brød lægges nu 1-2 skiver skinke og 3-4 skiver tomat
  • Læg de sidste 2 stk brød oven på
  • Læg emmentaler ovenpå den samlede toast
  • Man kan nu lade de samlede toasts lune på en pande med låg på, så osten smelter og dernæst grille dem i ovnen. Jeg valgte kun at grille dem i ovnen
TIP:

Rest af blomkålsbrødet blev brugt til pizza. Fyld på, hvad du har. Her er der brugt rest af min skinke, tomater i skiver og ost.

TIP: Jeg har prøvetestet, om toastene kunne klare en tur i fryseren og dernæst lune de optøede toast lidt i ovnen. Ikke helt det samme, som nybagte, men ok 🙂

Lær at lave Mad Med Vibs

KH Vibs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *