Mandemad, garneret med bønne-fritter
Ingredienser til 4 personer:
- 350 gr. hakket oksekød
- 350 gr. hakket kalv og flæsk (eller hk. flæsk)
- 100 gr cheddar ost, skåret i små firkanter
- 1 løg, fint hakket
- 1 fed hvidløg, fint hakket
- 1 lille dåse tomat-puré
- 2 æg
- 1 spsk sennep
- 1 spsk chia frø
- 1 spsk Tamari (soya uden hvedemel og sukker)
- 1 tsk tørret ramsløg
- 1 tsk paprika – gerne røget
- 1 spsk blandingskrydderi (fandt det i Netto – det måtte afprøves)
- Lidt salt
- Peber
- 8-10 skiver bacon
Fremgangsmåde:
- Tænd for ovnen, varmluft, på 190 gr
- Bland alle ingredienser, på nær bacon
- Form til rundt “brød”
- Sørg for, at oste-stykkerne er puttet lidt godt ind i farsen
- Læg bacon-skiverne ovenpå – kryds gerne, så du får et flettemønster, Sørg for, at baconen kommer godt ind under farsen
- Læg brødet i et ovnfast fad
- Ind i ovnen i ca. 50 min
- Skru evt. op for varmen til sidst, så baconen bliver godt brun
Når der er gået ca. 20 min, kan du tilberede bønne-fritter også:
- Bagepapir på en bageplade
- Frosne grønne bønner lægges på bagepladen
- En god slat olivenolie hen over og fordel godt med bønnerne
- Strøs med godt salt
- Bønnerne skal være herligt sprøde, når de er færdige
- Såfremt bønnerne ikke er færdige, når farsbrødet er klart, skruer du op for ovn-varmen til 220 gr. – hold øje med bønnerne
Der er rigeligt med mad! Og tilsæt, hvad du end synes af krydderier til farsbrødet!
Lær at lave mad med Vibs – se her