Ferietid – og ja, det kan sagtens lade sig gøre at spise LCHF’sk i sin ferie :-)

Det er altså pragtfuldt, når man finder restauranter under sine ferier, hvor man kan spise skøn, smagfuld LCHF-mad, selv om man ikke lige forventer det.

Jeg har ikke smagt indisk mad i mange år. Sidste gang jeg spiste på en indisk restaurant smagte al maden af billig olie og retterne lignede alle sammen hinanden!

Men Curry Leaves i Sønderborg var en meget behagelig oplevelse. Det er en lille familie-drevet restaurant, som serverer de skønneste indiske retter og værtsparret gør meget ud af at fortælle, hvordan man bedst sammensætter de enkelte retter – også hvis man ikke er til den meget stærke mad.

Billederne, som jeg har taget på restauranten yder bestemt ikke maden retfærdighed, men det blev så sådan 🙂

Auberginer og løg, dyppet i kikærtemos:

2015-06-22 18.38.22 Rest. Curry Leaves. Grøntsager dyppet i kikærtemos

 

Linse-ret, spinat m/ost og en skøn, cremet karry-kylling;

 

2015-06-22 19.15.58 Rest. Curry Leaves. En linseret, spinat m ost, cremet karry-kylling

 

Og så en perfekt afslutning i Sønderborg Havn. Irish Coffee, som jeg har vænnet mig til at drikke uden sukker – det smager stadig lækkert med masser af flødeskum 🙂

2015-06-25 21.18.05 Sønderborg Havn

 

Under en kort ferie til Tallinn (Estland) i foråret, fandt jeg også en pragtfuld lille familie-restaurant, som ligger lidt gemt væk fra hovedstrøget: Restaurant Wirulane, som er indrettet i 30’er stil, enormt hyggelig 🙂 Det unge værtspar serverede den bedste bøf stroganoff, jeg nogensinde har smagt – og til en meget rimelig penge! Tallinn har fundet ud af at få lidt flere penge ud af deres turister 🙂

Jeg fik listet ud af værten, at stroganoff’en var tilsat andefedt i den sidste del af kødets kogetid. Den ret må jeg afprøve, når vi når hen på efterårs sæsonen. Tallinn’erne spiser syltede agurker til ret mange retter, så det var selvfølgelig også serveret til denne ret sammen med creme fraiche og råstegte kartoffel-kager (dem kan man jo bare lade ligge – man bliver rigeligt mæt i forvejen!)

2015-05-02 20.13.44 Stroganoff os Rest. Wirulane i Tallinn

 

Begge værtspar holder jeg nu forbindelsen med på Face-book 🙂 Det er da pragtfuldt at få nye venner – især “in real life” – fordi vi alle interesserer os for god madlavning, som så også kan spises af os, som går ind for LCHF-kosten!

Se flere af mine billeder på MadMedVibs på instagram: https://instagram.com/madmedvibs/

Lær at lave lækker LCHF-mad hos MadMedVibs

Leave a Reply

Your email address will not be published.