Indimellem er jeg så heldig at få dyrekød forærende (eller købe det meget billigt) hos en meget entusiatisk bukke-jæger. Denne gang fik jeg leveret 2 bove, som – heldigvis for mig – allerede var skåret i småstykker. Ellers er det noget af et arbejde, men tålmodighed bliver jo belønnet, som det hedder 🙂 Dyrekødet kan selvfølgelig erstattes af andet slags hakket kød.
Som tilbehør kan du bruge alle slags grøntsager:
Grillet grønt: Squash, auberginer, peberfrugter, serveret med en lækker dip/salsa, f.eks. af peberfrugt eller karse salat, se her, her og her
Græsk salat bestående af tomater, agurk, evt. gul/rød peber, tynde skiver rødløg, oliven og feta. Tilsæt olivenolie og evt. lidt peber
Ingredienser til en stor portion:
- knap 600 gr hakket dyrebov
- ca. 600 gr hakket flæsk (dyreboven er meget mager, så det er vældigt godt at supplere med noget federe kød)
- 2 æg
- 1-2 finthakket løg, alt efter smag
- lidt finthakket persille, kan udelades
- 2 tsk HUSK
- smør til stegning
Fremgangsmåde:
- Dyrekødet hakkes grundigt i food-processoren
- Tilsæt resten af ingredienserne til dyrekødet og kør godt igennem i food-processoren til alt er blandet godt sammen
- Tag farsen op i en skål og lad hvile i ca. 10-15 min., gerne længere
- Brun smørret på en stor pande
- Dyp en ske i det smeltede smør hver gang du skal forme en frikadelle, så hænger farsen knap så meget fast i hånd og ske
- Steg frikadellerne godt gyldenbrune på begge sider
TIP: Frys frikadellerne i små portioner og du har altid hurtig mad til de travle dage og til madpakken.
TIP: En hurtig gang broccoli- og blomkålsbuketter i ovnen, tilsat piskefløde og revet ost henover er også et hit som tilbehør. Også godt til frokost.
Lær at lave LCHF Mad Hos Vibs