Jeg ville forsøge at forvandle barndommens frosne, panerede (lettere elendige) fiskepinde til en sundere LCHF version. Og det fungerede 🙂 Brødkrummerne kom fra det lyse sandwichbrød (se under ingredienser) og rester af cremefraiche (fra brød-bagningen) blev brugt til en frisk agurke-dressing.
TIP: Fiskefingrene til venstre er stegt uden brødkrummerne og til højre med. Det smager også fortrinligt!
Ingredienser:
- 450 gr torsk
- 5 spsk sesam-mel
- 1 spsk røget paprika
- skal af 1/2 lemon
- salt og peber
- 2 æg
- 3 skiver lyst sandwichbrød (100 gr) – klik her for indkøb og opskrift
- smør/kokosolie til stegning
TIP til dressing af rester:
- 1 lille agurk
- lidt cremefraiche – rest fra brødbagningen
- lidt mayonnaise
- lidt lemon saft
- salt og peber
Fremgangsmåde til fiskestykkerne:
- Skær fisken ud i 2 cm tykke skiver på langs af fisken
- Bland sesam-mel med paprika og revet lemon-skal, et nip salt og peber i en dyb tallerken
- Pisk æggene sammen og hæld dem i en dyb tallerken
- Hak brødet fint med en skarp brødkniv. Brødet skal være helt koldt og helst dag-gammelt ellers klistrer det for meget sammen, når du hakker det
- Vend fiske-stykkerne i melet og drys overskydende mel af
- Vend de mel-dryssede fiskestykker i æg
- Rul nu fiskestykkerne i brødkrummerne
- Varm en pande op til medium varme og tilsæt kokosolie/smør
- Steg fiskefingrene i 2-3 minutter eller indtil de er gyldne, og gennemstegte
- Læg fiskefingrene over på køkkenpapir efterhånden som de er færdigstegte
Fremgangsmåde til “reste”-dressingen:
- Skær en ikke for stor agurk på langs og skrab kernerne ud med en teske
- Skær agurken ud i små tern
- Bland lidt creme fraiche, mayonnaise, lidt lemonsaft, salt og peber til en dressing. Smag til
- Bland agurketern og dressing
Lær at udnytte dine madrester hos MadMedVibs!