LCHF MadMedVibsPlan – 10. juli

Selv for en solelsker som mig, blev det for varmt indimellem! Nu kan jeg grine af, at jeg påbegyndte udarbejdelsen af denne madplan i søndags, hvor det var hedebølge. Nu er det jo efterårsvejr! Men solen kommer igen! 🙂 Nå, men indedøre og blev bl.a. inspireret af Jamie Oliver og hans makrel-paté med karsedressing. Jeg er normalt blegselleri-hader, men blev omvendt, da jeg smagte denne dressing. Kunsten er at skære/hakke blegselleristænglerne meget småt ud. Jamie bruger en del brød i sine opskrifter og hvis du synes, at du har behov for brød til denne ret, kan du riste en halv lowcarb-ostebolle pr. person eller andet LCHF-brød du evt. måtte have i fryser/køleskab.
Grillen kom også i brug til en herlig gang kalve-wienersnitzel med grillede auberginer og persillesmør. Det kan næsten ikke være nemmere 🙂

 

Og så var jeg så heldig at få to dyrebove forærende. De blev forvandlet til lækre LCHF-frikadeller og som tilbehør alle de grøntsager og dressinger, som du har lyst til, f.eks. grillede auberginer, squash og peberfrugter. Dertil lækre dressinger eller en helt enkel olivenolie, måske tilsat balsamico-eddike. Se forslag i opskriften.

 

God fornøjelse med retterne  :-). Nederst i bloggen er der en samlet indkøbsliste til de tre retter. Og dyrekødet kan du selvfølgelig erstatte med hakket kalv og flæsk. Tilsæt dine yndlings-krydderier.

Makrel-pate med karse-dressing:

2015-07-05 13.27.53 Røget makrel-pate med karse-dressing

Se opskriften her

Frikadeller af dyrebov:

2015-07-03 18.48.54 Frikadeller af hk. dyrebov og hk. flæsk

Se opskriften her

Kalveschnitzler med grillede auberginer og salat:

2015-07-03 19.45.15 kalvewienersnitzel m persillesmør, grillede auberginer og salat

Se opskriften her

Indkøbsliste til alle 3 retter, fordelt på varegrupper, så det er nemt at handle ind:
Basisvarer:
 • Olivenolie
 • salt og peber
 • Loppefrøskaller HUSK
Øvrige indkøb:
 • 150 gr Philadelphia flødeost
 • 2 æg
 • 1 pakke smør
 • 2-3 økologiske lemon
 • 2 bundter persille
 • 2 bakker karse
 • 2 små stængler bladselleri
 • 1-2 løg
 • 2 auberginer
 • Ingredienser til salat. Se TIP til kalveschnitzler og evt. også til dyrebovsfrikadellerne
 • 300 gr røget makrel
 • knap 600 gr hakket dyrebov
 • ca. 600 gr hakket flæsk
 • kalveschnitzler efter pengepung og appetit
 • Evt. LCHF brød

Ja, ja, planer kan gennemtænkes og udarbejdes og så kan udefra kommende begivenheder ændre det hele! Men heldigvis kan alle Vibs’ madplaner (se under Categories til højre på siden: Madplaner) mikses på kryds og tværs, så du altid har inspiration til dine sunde, lækre LCHF-kost!

kh

Vibs

Leave a Reply

Your email address will not be published.