Det er skønt af holde ferie i andre omgivelser og finde inspiration og ikke mindst få gode oplevelser! Det er også dejligt at komme hjem igen, også til sine egne kødgryder 🙂 Som vanligt hér i gode, gamle Danmark, oplever vi en blanding af koldt og varmt vejr. Det afspejler retterne også 🙂
Jeg håber, at du vil finde inspiration til lækker LCHF-mad og har du overset de tidligere ugeplaner og mangler inspiration, så klik ude til højre under “Categories” – “Madplaner”.
Under de enkelte opskrifter finder du TIP’s til udnyttelse af eventuelle rester. Det gør hverdagen nemmere og ikke mindst billigere. Det kan vi li’ 🙂
Kold squash- og avocadosuppe:
Krydrede oste-blomkålsbuketter med nakkekam:
Pandekager/forårsruller med rester af kød og grøntsager:
Indkøbsliste til alle 3 retter:
Basisvarer:
- Olivenolie
- HUSK (loppefrøskaller)
- Smør/kokosolie til stegning
- Salt og peber
Øvrig indkøbsliste – fordelt på fødevaregrupper, så det er nemt at handle ind:
- Frisk/tørret krydderi til at lægge oven på stegen (Krydrede oste-blomkålsbuketter med nakkekam)
- 1 blomkål
- 2 rødløg
- 1 skalotteløg (eller brug rest af indkøbt løg)
- 2 fed hvidløg
- 1 frisk chilli
- 1-2 bundt persille
- 2 squash. Betyder ikke noget med størrelsen. Du laver morgenmadsomelet af resten.
- 2 avocadoer
- Evt. blandet salat til forårsrullerne
- røget paprika – eller alm.
- ca. 100 gr parmasan-ost (eller hvad du har af rest i køleskabet af anden slags hård ost)
- 6 æg (+ 2 æg til morgenmadsrest fra retten: Kold squash- og avocacosuppe)
- 200 gr Philadelphia flødeost
- Creme Fraiche – jeg foretrækker 38%, ellers 18%
- Bouillon til den kolde squash- og avocadosuppe. Eller brug hvad du har af fond i fryseren. Der skal være ca. 5 dl
- En lille nakkekam uden svær eller nakkefilet eller, hvad du har af kød/fisk. Gem endelig rester eller lav en ren vegetar-ret (pandekagerne/forårsrullerne)
God fornøjelse og nyd varmen 🙂
Lær at lave god, nem, billig mad hos MadMedVibs. Indimellem leverer jeg mad i h.t. Fødevarestyrelsens regler. Kontakt mig for tilbud.