LCHF – afart af det indiske Naan brød med 4 ingredienser uden mælkeprodukter

Jeg blev – igen – inspireret af en amerikansk paleo opskrift, da der var så få ingredienser i (og mælkefri, for dem, som foretrækker det). Denne opskrift indeholdt tapioca mel, som udvindes af en rodfrugt. Jeg ville ikke bruge ressourcer på at finde ud, hvor jeg kunne få det produkt, så brugte igen rester fra køkkenskuffen: Sesammel fra Funktionel Mad. En eller anden dag vil jeg prøve med kokosmel i stedet. Kokosmel er jo sødt i det, så det kunne sikkert blive en glimrende dessert”crepe” 🙂

2015-08-31 21.04.57 Naan brød

Ingredienser – 4 – 6 stk, afhængig af størrelse:
 • 40 gr mandelmel fra Funktionel Mad – se TIP
 • 40 gr sesammel fra Funktionnel mad – Se TIP
 • 4 dl kokosmælk. Jeg havde en extra creamy fra Santa Maria. Det gør selvfølgelig en forskel på hele dejen, hvor “våd” kokosmælken er – se TIP
 • Jeg tilsatte 2 tsk bagepulver og
 • 2 æg (valgfrit, tilsæt evt. vand, hvis du ikke tåler æg)
 • smør eller kokosolie til stegning. Jeg brugte kokosolie. Det branker ikke så hurtigt. Og brugte temmelig meget af det, men så bliver brødene også sprøde i kanten, i modsætning til hvedemels naan brødene
 • Tilsæt endelig dine eventuelle yndlings-krydderier
Fremgangsmåde:
 • Pisk ingredienserne grundigt sammen
 • Varm en pande op og tilsæt smør eller kokosolie. Se TIP for stegning
 • Tilsæt 1/2 – 3/4 dl dej – afhængig af den ønskede tykkelse på brødene
 • Steg dem, så de er godt stegte og vend rundt. Se TIP for stegning

TIP:

Mængden af mel afhænger selvfølgelig meget af arten af kokos-mælken. Bruger du en tynd, vandet kokosmælk, kan der selv klart opsuges meget mere mel i dejen. Prøv dig endelig frem med lidt mel ad gangen. MEN jo mere mel,  desto flere kulhydrater, som du skal holde dig for øje.

Hvis man har en slip-let pande, skal man prøve at stege i så lidt fedstof så muligt, så brødene får den “naan-agtige” overflade. Steger man i meget fedtstof, suger brødene fedtet, og brødene bliver meget mere sprøde. Det er jo også fint, men så har det ikke så meget med Naan brød at gøre 🙂

Lær at lave mad hos Vibs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.