Den ultimative hurtigste LCHF-pizza, som jeg har prøvet at lave! Dog uden grøntsager i pizzabunden. Dem kan man jo så tilsætte ved siden af. Skal det gå hurtigt en dag, så prøv denne variant i stedet for at falde i junk-food fælden! Jeg spiste rester af grøntsager til. Se TIP i bunden af denne opskrift.
Er du meget sulten, kan du sikkert spise den hele. Jeg spiste resten af min kold til frokost.
Ingredienser til pizza-bunden:
- 2 store æg
- 2 spsk parmasan ost (ca. 10 gr) – eller brug hvad du har af hård ost
- 1 spsk HUSK (loppefrøskaller)
- 1/2 tsk oregano eller basilikum – eller hvad du kan lide
- 1 nip salt
- kokosolie eller smør til stegning
Ingredienser til toppingen:
- ca. 100 gr mozzarella ost
- 2-3 spsk tomatpuré, ketchup uden sukker – eller se denne lækre hjemmelavede ketchup
- tørret eller frisk hakket basilikum. Frisk smager absolut bedst
Fremgangsmåde:
- Kom alle ingredienserne til pizza-bunden i en skål og blend med stavblender
- Lad dejen hvile i 10 min.
- Varm kokosolie eller smør på en pande. Pas på, at smørret ikke branker
- Hæld dejen ud på panden med en ske og brug skeen til at forme dejen til en cirkel
- Når kanterne er stegt brune, vendes bunden og steg yderligere 30-60 sek. på den anden side.
- Tag bunden væk fra panden og lad den køle lidt
- Tænd for dit grill-element i ovnen
- Læg tomatpure eller ketchup på bunden og dernæst skivet mozzarella-ost. Drys med tørret basilikum eller drys den friske over efter grilning.
- Grill i 1-2 min. eller indtil osten er ved at være pænt gylden
TIP til grøntsagsrester, så vi også får lidt grønt indenbords:
- Jeg stegte rester af løg (fra ketchuppen, klik her), grøn peber (blev indkøbt sammen med de gule og røde til all-in-one kyllingen – klik her) og hvidløg sammen med røget paprika i kokosolie, til det var blødt og lækkert. Pyntede med friske, små røde tomater.
Velbekomme 🙂