Ugens LCHF madplan byder på spicy kylling/kalkunbryst i ovn, lynhurtig pizza evt. med reste grøntsager og hjemmelavet ketchup. Det er ikke mange timer, der bruges i køkkenet, mens mens du er i gang, kan du jo tilberede dobbelt op af portionerne, så du har til flere dage ad gangen eller til frokost. Det er til og med kost til en meget rimelig penge! :-).
Se også TIP: Forslag til anvendelse af alle rester. That’s value for money 🙂
Hav god fornøjelse med maden/opskrifterne. Kontakt mig på tlf. eller skriv til mig på mail/i kommentar-felterne, hvis du har spørgsmål/kommentarer.
Her er også en samlet indkøbsplan til alle 3 retter, fordelt på fødevare-grupper, så det er nemt at handle hurtigt ind.
All in one spicy kalkun/kyllingebryst i fad med skønne grøntsager:
LCHF hjemmelavet ketchup:
LCHF lynhurtig pizza:
Indkøbsliste til alle tre retter, fordelt på fødevaregrupper:
Basisvarer:
- olivenolie
- salt og peber
- kokossukker
- hvidvins – eller æblecidereddike
- HUSK (loppefrøskaller)
- Kokosolie eller smør
Øvrig indkøbsliste:
- 2 store æg
- 2 spsk parmasan (ca. 10 gr) eller brug hvad du har af hård ost
- ca 100 gr mozzarella ost
- 1 lemon
- 2 små chillier – valgfri farve og styrke
- 5 fed hvidløg
- 4 tomater
- 2 peberfrugter, gule eller røde. Ligger de i supermarkedet i en pose med grønne, så gem de grønne til rester
- persille eller karse
- frisk basilikum til pizzaen, ellers brug tørret
- 1 løg
- røget paprika
- tørret timian
- tørret oregano eller basilikum
- 1 dåse flåede tomater
- tomatpuré eller ketchup, hvis du ikke laver den hjemmelavede ketchup – klik her
- 2 stykker kyllingebryst, alternativt kalkunbryst
TIP: Anvendelse af rester:
- Spis pizzaen med rester af (grøn) peber, hvidløg, løg, røget paprika, salt og peber. Hak og skær grøntsagerne i passende størrelse, som du kan lide det og steg det hele sammen på ikke for stærk varme. Smag til. Du kan se grøntsagerne på billedet – klik her.
- Jeg tilberedte æggekage/omelet til morgenmad til 2 dage og fik de brugt de sidste rester af en grøn chilli og 2 løg:
- Piskede 4 æg med 1 slat fløde. Tilsatte 1 spsk HUSK, salt og peber og piskede igen.
- Stegte den meget småthakkede chilli og de meget småthakkede 2 løg blødt i kokosolie
- Overhældte grøntsagerne med æggeblandingen.
- Da æggekagen var nogenlunde stivnet vendte jeg den rundt og stegte lidt på den anden side. Det kan være lidt af en kunst 🙂 , men pyt om det bliver lidt kikset 🙂
- TIP: Tilsæt gerne evt. osterester, enten i tern eller revet, når du hælder æggeblandingen på panden.
Voila ! 🙂 Jeg har stort set brugt alle resterne i mit køleskab! Og jeg har mad til flere dage, både morgenmad, frokost og aftensmad 🙂
KH Vibs 🙂