Æblestykker vendt i LCHF mandeldej, også kaldet Æbleskiver :-)

Jeg havde æbler i køleskabet tilbage efter, at jeg havde tilberedt både æbletærte og Hokkaido suppe. Se her for opskrift af suppen. De måtte jo bruges til noget og jeg havde heldigvis lidt tid til overs en morgen og jeg var sulten! Kunne huske, at jeg havde set, at Jane Faeber havde kreeret en opskrift, hvor der rent faktisk er æbler i æbleskiverne 🙂

 

Instacollage er et pragtfuldt stykke værktøj til Instagram 🙂 Øverst er de hele æbleskiver og nederst de småtskårne æblestykker:2015-10-29 07.52.05 Æbleskiver i LCHF mandeldej og æblestykker vendt i samme dej

Som vanligt brugte jeg mine rester i køleskabet i stedet for at farte ud og købe nye ingredienser. Jeg var også stadig i morgenkåben 🙂

Jeg afskriver Jane Faebers opskrift – og har noteret mine ændrede ingredienser med kursiv. Dejen er ikke speciel nem at arbejde med. Det endte med, at jeg lagde den tykke dej ovenpå æbleringen, vendte ringen rundt og lagde et nyt stykke dej på. Da jeg havde fyldt panden med de lækre æble-dej-ringe, var min tid ved at rinde ud, så jeg skar resten af æblerne i små stykker og vendte dem rundt i den resterende dej i skålen. Vendte dem meget forsigtigt på panden efter 2-3 min. stegning på middel varme i meget smør. Det fungerede fint – men man skal være ret så forsigtig, de går hurtigt i stykker. Smagen fejler dog ikke noget! 🙂

Server gerne med bærsylt lavet af kogte hindbær med lidt kokossukker og afkølet. Mums siger jeg bare 🙂

Ingredienser:
 • 2 æg
 • 1 dl piskefløde eller mælk. Jeg brugte 1 dl Philadelphia flødeost
 • 1 spsk Sukrin Gold. Jeg brugte 1 spsk alm. Sukrin
 • 40 gr smeltet smør
 • 1 dl mandelmel fra Funktionel Mad
 • 1/2 tsk vaniljepulver
 • 1/2 tsk kardemomme
 • 3 æbler. Jeg fik kun brugt 2 æbler
 • Meget smør til stegning
Fremgangsmåde:
 • Pisk æg med fløde/flødeost, Sukrin og smeltet, lidt afkølet smør
 • Tilsæt de tørre ingredienser og rør godt rundt
 • Lad dejen hvile i 5-10 min., så alle fibrene fra mandelmelet suger væsken til sig. Efter 10 min. var min dej godt tyk
 • Behold skrællen på de godt skyllede æbler og skær dem i tynde skiver på tværs og skær forsigtigt kernehuset ud, så du har en flok æbleringe. Se mine kommentarer om de sidste æbleringe, som jeg skar i små stykker
 • Dyp æbleringene i den tykke dej, så dejen fordeler sig på begge sider. Se også mine kommentarer
 • Steg æbleskiverne med dej på i rigeligt smør på panden på middelvarme.
 • Steg i 2 – 3 min. og vend meget forsigtigt rundt
Pragtfuld måde at starte dagen på, hvis man har lidt tid 🙂

 

Lær at lave Mad Hos Vibs – klik her

Leave a Reply

Your email address will not be published.