Jeg faldt over disse hjerteforme på nettet. Dem måtte jeg bare eje! 🙂 De er da bare noget så skønne, når der skal gøres lidt mere ud af madens udseeende – måske til Jul eller Valentines Day? Og meget nemme at arbejde med. Det blev til en version pandekager med sesammel, som også kan bruges som madpandekager. Se TIP.
Ingredienser:
- 4 æg
- 200 gr ricottaost
- 3 spsk sesammel
- 1 tsk bagepulver
- kokosolie eller smør til stegning. Jeg foretrækker kokosolie til stegning. Det branker ikke så let.
Fremgangsmåde:
- Pisk alle ingredienser grundigt sammen
- Lad dejen hvile i 5 min., så fibrene opsuger væsken
- Tilsæt kokosolie på en pande
- Sæt hjerteformene på panden på ikke for høj varme
- Tilsæt ca. 1/2 dl dej ned i formene. Glat evt. lidt ud, så formene er helt fyldte
- Lad dejen stivne i formen. Tjek forsigtigt med en palet om dejen er gylden på undersiden
- Fjern hjerteformen og vend pandekagen forsigtigt rundt. Rigtigt godt, hvis man har en stor, bred palet
- Lad pandekagerne stege gyldne på den anden side også – og voila! Færdige 🙂
TIP:
Ricotta og bagepulver gør, at pandekagerne bibeholder et luftigt smagsindtryk og – udseeende.
Steg gerne et spejlæg i formen også og et stk. bacon ved siden af. Så kan du lave en sandwich for et meget mættende måltid til morgenmad/brunch 🙂
Man kan sagtens tilsætte mandelmel i stedet for sesammel + vaniljepulver og kardemomme. Så får pandekagerne en sødere smag.
Jeg blev sulten en aften, hvor jeg havde spist meget let i løbet af dagen. Så frem med en lille stegepande, smeltede let 2 små stykker chokolade, vendte 2 pandekager i chokoladen. Ikke så professionel måde at smelte chokolade på, men det virkede! Mums 🙂
Lær at lave Mad Hos Vibs – klik her