Nem tilberedt LCHF kost efter julens måske meget kødindtagelse. Torsk i sennepssovs er et must, siger nogen 🙂 Retten er tilsat blomkålsmos og bønnefritter. Bragt som LCHF madlevering til kollegerne 🙂 SE TIP
Blomkålsmosen, der kan spises til hvad som helst 🙂
Ingredienser (2-3 personer – eller tilføj mere fisk)
- 2 torskeloins
- smør eller kokosolie til stegning
- frosne grønne bønner – skal helst ligge i ét lag på bagepladen
- en god slat olivenolie til at dryppe over bønnerne
- blomkålshovede
- 25 gr smør til blomkålsmosen
- 100 gr. Philadelphia flødeost til blomkålsmosen
- 2 små løg, finthakkede til flødesaucen
- 3-4 dl piskefløde
- 1 spsk dijonsennep. SE TIP
- salt og peber
Fremgangsmåde til bønnefritterne:
- Tænd ovnen på 200-225 gr.
- Bønnerne hældes på en bageplade med bagepapir
- Olivenolie dryppes henover
- Salt drysses hen over og vendes godt rundt
- Bag bønnerne til de er godt brune, men ikke brankede. ca. 20-30 min. Rør rundt i bønnerne indimellem
- Tag dem ud og lad dem afkøle lidt. Hæld dem evt. over på køkkenrulle, så der opsuges lidt olie
- Se også her
Mens bønnerne bager, tilberedes resten:
Fremgangsmåde til blomskålsmos:
- Sæt vand over at koge i en gryde
- Del blomkålshovedet i buketter, hæld dem i det kogende vand og kog 5-10 min. til de er møre
- Buketterne hældes over i en si og dryppes af. Gem blomkålsvandet
- Blend blomkålene med smør og flødeosten
- Smag til med salt og en anelse peber
- Se også her
Fremgangsmåde til sennepsflødesauce:
- Steg de hakkede løg i blidt i kokosolie på svag varme til de er bløde og møre, ikke brune
- Tilsæt fløde og lad koge op
- Lad saucen koge ind, så du synes, at den har en passende konsistens. SE TIP
- Tilsæt sennep, rør godt rundt, og smag til med salt og peber
Fremgangsmåde til torskeloins:
- Smør eller kokosolie på en pande
- Brun torskestykkerne på hver side. Tilsæt lidt salt og peber, inden de vendes
- Steg dem 1 – 2 min på hver side
TIP: Jeg er ikke den store sennepsspiser, men tilsæt gerne flødesaucen lidt grov sennep også, hvis man er til den noget stærkere smag.
TIP: Lad gerne saucen koge til den er lige tyk nok og spæd med blomkålsvandet. Dejlig smag og de gode vitaminer i kogevandet kommer os til gode 🙂
TIP: Eventuelle rester kan sagtens bruges til næste dags frokost/aftensmad. Varm gerne det hele i et fad i ovnen.
Velbekomme og kh Vibs 🙂
Lær at lave Mad hos Vibs – klik her
Det var dog de mest lækre torskeloins, jeg nogensinde har smagt !
Og ja, torsk skal ha’ sennepssauce, og det var der her – og oven i købet en meget lækker een af slagsen. Mild, men stadig med det dejlige lidt skarpe bid af sennep, som nogen af os så godt kan li’ 🙂
Til retten hørte der endvidere blomkålsmos og bønnerfritter, og det passede perfekt til torsken ! Både blomkålsmosen og bønnefritterne var perfekte, og meget, meget lækre.
Det var en meget let ret, som lå godt i maven uden at man blev bøvet, og torsken og tilbehøret gik bare op i en højere enhed.
Perfekt ret ret, supergod og meget, meget lækker.
Jeg kan ikke rose den nok, og jeg spiser den rigtig gerne igen 😀
Retten kan anbefales på det varmeste, og jeg giver retten seks stjerner ud af seks 😉