Til min fødselsdag har jeg tilberedt Brdr. Prices osso buco og smidt retten i fryseren til selve dagen 🙂 Tilbage i køleskabet var bl.a. knoldselleri og gulerødder fra retten. Det blev straks konverteret til denne puré, tilberedt i Sous Vide. Den oprindelige opskrift er fra ChefSteps og justeret af mig. Selv selleri-hadere vil elske denne ret/tilbehør – og ser det bare ikke smukt ud 🙂
Ingredienser:
- Jeg havde 250 gram selleri og 235 gram gulerødder i renset vægt
- 50 gr smør
- saft af en lemon
- fingerspids salt – hellere smage til senere
- 1 1/4 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
- Skær selleri og gulerødder i nogenlunde lige store, meget tynde skiver
- Grøntsagerne i vakuum-posen og tilsæt smør, lemonsaft og salt
- Luften ud af posen med vakuumieren
- Kog sous vide i 90 min. på 85 grader
- Grøntsagsblandingen ud af posen og op i en skål
- Herefter blendes grøntsagsblandingen med fløde, indtil du har en dejlig, blød mos.
TIP:
Der var stadig rester af løg og gulerødder fra osso buco’en – klik her for udnyttelse af rester.
God fornøjelse og kh fra Vibs 🙂